neděle 1. července 2018

Delta volá... 1. část

   Dříve, než se dám do samotného vyprávění o letošním putování mým zamilovaným krajem okolo Dunaje, musím napsat několik slov z trošku jiného soudku, ikdyž to vlastně souvisí...
  

   V pondělí před sobotním odjezdem došlo k "selhání techniky", na oktávce mi na pravém předním kole praskla pružina cestou do práce. Inu po jedenácti letech už na to celkem měla nárok, řekl bych. Volám do několika servisů i s tím, že by to někdo udělal po cestě na Balkán, ale marně... Nakonec zkouším štěstí u vynikajícího mechanika Franty Helebrandta z Horšovského Týna, který už na Silvestra pomohl Honzovi Leguánovi při jeho návštěvě Posledního cvaku. Bohužel ale nemá čas, jako dobrý mechanik má totiž spoustu práce.
   Shodou neuvěřitelných okolností u něj zrovna na kávě sedí můj kamarád Jindra a ten neváhá ani vteřinu a začíná neuvěřitelný koncert. Na dálku zajišťuje převoz auta z Německa do Frantovy dílny, Frantu přesvědčí, že cesta do Delty je pro mne, tak jako každoročně, strašně důležitá a ten nakonec slibuje, že udělá všechno proto, aby bylo auto do soboty zase zdrávo. Hurá, je vyhráno! Ale jak se brzy ukázalo, jen na chvilinku.. Když kluci v dílně sundali kolo, objevily se další potíže a pak se k nim přidaly ještě další. Po telefonu vše s Jindrou řešíme a tak se objednávají díly a postupně se všechno zase pomalounku dává dohromady.
   V pátek večer na mne na firemním parkovišti čeká překvapení. Opravené auto a kamarád, abych se měl jak dostat domů a nad ránem mohl vyrazit tam, kam mne táhne moje srdce a já se třeba z kopce nad sluncem rozpáleným Gréci mohl znovu rohlédnout do kraje..
   Kluci, vám všem patří mé neskutečné děkuju!
Honza

A vy, milí návštěvníci webíku, kdyby jste někdy potřebovali u nás v kraji pomoc s autem, neváhejte zavolat Frantovi, tady je na něj kontakt +420 725 737 740