neděle 31. července 2016

Helgoland - už podruhé

   Cílem letošní společné dovolené s manželkou, doplněné samozřejmě o fotografování nejen ptáků, se stal celkem logicky ostrov Helgoland v Severním moři. Logicky proto, že jsem jeho návštěvu na konci dubna musel zrušit ze zdravotních důvodů a tak jsme si pro pobyt na tomto skvělém místě zvolili náhradní termín ve druhé polovině června, kdy jsme předpokládali, že už bude většina ptáků na skalních útesech krmit mladé.
   Už samotná cesta lodí z německého Cuxhavenu byl krásný zážitek, větší a modernější loď, než ta, která jela v zimě před dvěma lety. Krásné slunečné počasí nám dovolovalo pobyt na otevřené palubě a tak se pořád bylo na co dívat.
  Netušil jsem, jak velký je v této části Severního moře námořní provoz, něktará plavidla byla vskutku impozantní velikosti...
   Po zhruba dvou hodinách plavby jsme konečně na ostrově. Pension Siemens, který se stal již tradičním ubytovacím přístavem našich výprav na Helgolandu, nás uvítal milým úsměvem paní domu a tak sotva uložíme věci do prostorného pokoje, hned míříme ven!
  
     Pokračování pověsím co nejdříve, slibuji ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat