čtvrtek 22. prosince 2022

Nová kniha o fotografování přírody je na světě!

    Naposledy jsem na svých stránkách psal upoutávku už pěknou řádku let zpátky, jednalo se tehdy o knihu o ptácích Polska, která je opravdu velmi vydařenou publikací, kterou jistě ocení všichni milovníci ptactva a na své si jistě přijdou i fotografové přírody, protože je doplněna o spoustu nádherných fotografií ptáků žijících na území našich severních sousedů.

   Tentokrát zůstaneme v domácích luzích a hájích a to doslova, neboť knižní prvotina z pera (vlastně klávesnice) našeho kamaráda Honzy Štěpničky, pochází až na vyjímky z české přírody.

   Je psána velmi chytlavou formou a myslím si, že by rozhodně neměla chybět v žádné knihovně fotografa, který to s fotografováním volně žijících živočichů a rostlin myslí vážně. Navíc je u každé z rovné stovky (!) pečlivě vybraných fotografií uveden exif a doprovodné poznámky, takže se každý může ještě  mnohému přiučit z toho nelehkého fotografického řemesla fotografa přírody.


   Je úžasný, že v tomhle případě Zoner press vsadil na správnou kartu a sáhl ve svém výběru nové knižní publikace po člověku s ryzím vztahem k přírodě a pokorou nejen ke všemu, co se dostane před jeho objektiv.

   Honzu znám již pěknou řádku let a je mi ctí si jeho knihou listovat, začíst se do jeho vyprávění a s úžasem se dívat na tu pestrobarevnou krásu jeho fotografií.

   Možná na někoho z vás vykoukne z obalu vánočního dárku, pro někoho to může být typ na trochu opožděný dárek pod stromeček, ale tím výčet možností, jak touto úžasnou knihou někoho obdarovat, rozhodně nekončí, jsou ještě narozeniny a v neposlední řadě i možnost někoho obdarovat jen tak - z lásky...

  My s Maruškou Ti Honzíku moc děkujeme za knížku i za krásné věnování, knížce přejeme, ať se dobře prodává a těšíme se na další naše společná setkání, třeba už zase konečně v naší milované Deltě ;-)

   

4 komentáře:

  1. Zdravím, mohu říci, že mě tato kniha zaujala. Chodím ráda do přírody a co se mě v ní zaujme, tak si vyfotím mobilní telefonem. Jsou to takové amatérské fotografie. Ale mám známou, kteří mají zde tento ateliér. Z pozdravem. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za koment i zastaveni a preji Vám jen to nejlepsi svetlo pro Vase fotky! :-)

      Vymazat